torsdag 29 april 2010

Fredagsmys

Äntligen var den här kräks veckan över och alla mår nu bra igen :) I kväll firar vi med skumpa och en god middag. I morgon blir det tjej middag i Huddinge, shit jag längtar. Trevlig Helg på er goingar :)

tisdag 27 april 2010

Sickhouse 2


Nu har även Mira börjat kräkas, puhhhh!

måndag 26 april 2010

Sickhouse

Började dagen med att byta en diaree blöja, när jag lyfte upp Melkan kräktes han över hela mig, LOVELY. En stund senare konstaterade jag att Mira hade 39,2 i feber. SICK DAY! See ya....

söndag 25 april 2010

Melkan på grönbete


Kalaset blev inställt pga den här killen, Melkan Melkelito. Han tycker det är fantastiskt med vår och tar var enda chans att krypa ut och stoppa in skräp och skit i munnen. I fredags insjuknade han i en fruktansvärd magsjuka eller vad det nu var. Han spydde och spydde, det gick inte ens att få i honom en tesked med vatten, allt kom upp!

På lördag var han helt uttorkad och apatisk så på kvällen åkte vi in till barnakuten med honom. De övervägde dropp, men ville att vi skulle försöka med vätskeersättning först. I natt har vi gett honom 5 ml vätskeersättning var 5:e minut, what a night. Tur att farmor och farfar var här de har varit en enorm hjälp. Han är på bättringsvägen nu, men shit detta vill jag aldrig uppleva igen.


fredag 23 april 2010

Grattis Mira


I går fyllde Mira 4 år, värsta stora tjejen. Vi hade en toppen dag med fika på sängen och massa presenter. Efter en massa lek med alla nya saker tog hon på sig sina finaste kläder, en turkos t-shirt med en tiger på och ett par baggy jeans med hål på båda knäna :) Har man födelsedag så har man!!

Senare på dagen kom kära morbror Oscar förbi, han hade lovat Mira en RIKTIG KANIN så jag var lite nervös......men som tur var lyssnade han på mig och det fick bli två leksaks kaniner och en bur, succén var total. Dagis kompisen Hugo var förbi med ett sött litet paket - prutt deg. Mollen och Arne kom också och firade Mira, de hade bakat en fantastisk gräddtårta, mums.

Vid åtta tiden på kvällen somnade födelsedags barnet på soffan i väntan på farmor och farfar. På söndag smäller det, då är det pyssel kalas för kompisarna!



onsdag 21 april 2010

Kalas


Om ni ska köpa en bak bok så är det Leilas A piece of a cake, den är helt fantastisk. Massor med toppen recept och så är den helt sagolika bilder, toppen inspiration. Om du inte har den, go and get it!


I morgon fyller Mira 4 år. I kväll bakade vi jätte goa små kakor med kanel smak från Leilas bok. Farmors spröda småkakor är ett jätte bra grundrecept på kakdeg som man kan göra många olika sorters småkakor av. Man kan göra klart kakdegen och sedan ha den i kylen tills man känner för att baka, perfekt när man har småbarn som inte har jätte långt tålamod. Nu kan de vara med och göra det roliga.





tisdag 20 april 2010

Turkisk frukost




I dag var jag och Lasse hembjudna till hans jobbar kompis Mysser. Hon kommer från turkiet och bjöd på en äkta turkisk frukost, shit pommes det var fantastiskt gott, mycket ostar och olika korvar. Efteråt fick vi en liten söt kaffe med en sliskig kaka, mums. Det coolaste av allt var att hon kunde spå ditt liv i kaffe sumpen. Man snurrade och vände kaffekoppen upp och ned på fatet, sedan fick det stå så en stund. I mitt liv såg hon att det kommer ett hus men inte så snart, hon såg siffran två. Ett nytt jobb och en bättre lön. Sedan fanns det en ängel vid min sida, en stor kvinna........ De ni!

måndag 19 april 2010

fredag 16 april 2010

Sovrum

Äntligen har vi fått tummen ur efter fyra år! Nu känns sovrummet lite mysigare och inte som en mental sjukhus, puhhh. Tänk att en pilaster hylla och en tavellist kan förändra så mycket, och tänk att det tog fyra år att komma på det, ha ha ha.


Älskar min rosa lampa från Myrorna. Den gamla pinstolen är hand made av Lasses morfar!


Trevlig Helg på er. KRAM Thesa

torsdag 15 april 2010

Snygging

I dag har jag och Oscar klippt Melker för första gången. Visst blev han snygg?!!! Melkan har även ställt sig upp själv första gången :) Galet vad fort det går......

onsdag 14 april 2010

Det spritter

I dag har vi plockat fram utemöblerna och viktigast av allt: GRILLEN :) Tydliga vår/sommar tecken: en nyckelpiga, svart myror, fjäril, hummla och så mopeder i massor, I am loving it!

måndag 12 april 2010

Sweet

Det e najs att vara mamma ledig just sådana dagar som i dag. 10 grader varmt och strålande sol, våffel lunch i solen, mums!


söndag 11 april 2010

Äntligen Hemma

Efter en skön ledighet och ett välbehövt miljöombyte är vi äntligen hemma. Resan gick fantastiskt bra, puhhhh.Det är alltid lite nervöst att bila 80 mil med två småttingar.

torsdag 8 april 2010

Skelet

Jaha då är det snart dags att lämna Skelet, Sveriges hockey tokigaste stad (håll tummarna för dem i kväll). Det har vart toppen mysigt att få träffa alla nära och kära. Sedan har jag och min darling fått egentid och vart i Umeå och myst, sett west side story, bott på hotel och flanerat på stan :) En hel del loppis fynd har det också blivit, ni ska få se.......Shit vad det är billigt i norrland!